Rahmetinin bir mazharıdır Allah’ın kullarına kitap indirmesi. Ümmetlerin en keremlisi olan Ümmeti Muhammed’in mazhar olmak ile şerefyap olduğu nimetlerin en büyüklerinden birisi ise Alemlerin Efendisinin tebliği ile muvazzaf kılındığı mukaddes kitap Kuran’ı Kerimdir. Bu ümmetin kendisini bu denli mükerrem kılan Allah’a karşı vazifelerinden birisi de nimetlerine karşı hakkıyla şükranda bulunabilmek …
Devamını Oku »Kerahat Vakitlerinde Kur’ân Okunur Mu?
Hz. Ali’den gelen bir rivayette Rasulullah’ın (sallallahu aleyhi ve sellem) cünüplük dışında her halde Kur’ân okuduğu belirtilmiştir.
Devamını Oku »Kur’ân Dinlemek Farz Mıdır?
Kur’ân’ı dinlemek farz-ı kifayedir.[1] Yani bir toplumda dinleyenler varsa diğerlerinden bu sorumluluk kalkar. Bununla birlikte başka bir işle uğraşmakta olan kimselerin yanında Kur’ân ayetlerinin sesli olarak okunması uygun değildir. Bu durumda Kur’ân’ı dinlemeyenler değil, okuyanlar günaha girmiş olur. Mesela bir kimse ilim tahsil ederken yahut çarşı pazarda satış yaparken Kur’ân …
Devamını Oku »Kur’ân’ı Hatmetmenin Belli Bir Süresi Var Mıdır?
Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) sahabeden Abdullah b. Amr’a Kur’ân-ı Kerim’i ayda bir kere hatmetmesini tavsiye etmiştir.
Devamını Oku »Kur’ân-ı Kerim Okumanın Edepleri Nelerdir?
Allah kelamı olarak nitelendirdiğimiz Kur’ân-ı Kerim, kitapların en üstünüdür. Binaen aleyh onu okurken diğer kitaplardan ziyade olarak bazı edepleri takınmak gerekir.
Devamını Oku »Muvâfakât-ı Ömer – Hz. Ömer’in Vahye Muvafakat Ettiği Yerler
Hz. Ömer'in oğlu, Abdullah b. Ömer (radıyallahu anhüma) şöyle demiştir: "Ömer (radıyallahu anh)'ın bir şey için, 'Bu şöyle olmalıdır.' dediği ve o işin öyle olmadığı vaki değildir.'"[1] Bu, Peygamber (sallallahu aleyhi ve sellem)’in de, “Allah (celle celalühü) hakkı, Ömer’in lisanı üzere yarattı!”[2] sözleriyle dile getirdiği bir hakikattir.
Devamını Oku »