Dört Rekâtlı Bir Namazın Dördüncü Rekâtında İmama Uyan Kimse Ne Yapmalıdır?

Sübhaneke’yi okur ve imam selem verinceye kadar ona tabi olur. [1] Selamdan sonra kaçırmış olduğu üç rekâtı kaza etmek için tekrar ayağa kalkar; sırasıyla Sübhaneke, euzü-besmele, Fatiha ve zammı sure okur. Bu rekâtta oturup tahiyyatta bulunduktan sonra ayağa kalkar; besmele, Fatiha ve bir miktar daha Kuran okur. Rükû ve secde yapıp oturmaksızın son rekât için tekrar kalkar.  Bu rekâtta besmele ve Fatiha okuyup rükû, secde yapıp oturarak namazını bitirir.[2]

[1] Genel anlamda mesbuk kimsenin hükümleri için lütfen bakınız: İmama İlk Rekâtın Rükûundan Sonra Tabi Olan Kimsenin (Mesbuk) Hükmü Nedir?

[2] Ömer Nasuhi Bilmen, Büyük İslam İlmihali, Yasin yay, s.246; el-Fetâva’l-Hindiyye, Daru’l-Fİkr, I/91; İbni Nüceym, el-Bahru’r-Raik, DKİ, I/614.

Hakkında MEŞİHAT

Dini soruların cevap kapısı. İslam'a dair tüm sorularınızı Whatsapp aracılığıyla bize sorabilir; arama kısmından sitemizdeki yüzlerce cevaba ulaşabilirsiniz.

Ayrıca Bakınız

İslam dininde ve önceki dinlerde namaz ibadeti. Detaylı ve özet haliyle İslam'da namaz, şartları, vakitleri, türleri vb. konular

Namaz | İslam’da ve Diğer Dinlerde Namaz İbadeti

Namaz kelimesinin Arapça karşılığı “salât” olup sözlük anlamı dua etmek demektir. Arap şairler “salât” kelimesini …

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir