İçki içen kimsenin kurban kesmesi caiz midir?

İslam dini, aklı gideren yiyecek ve içeceklerin kullanılmasını kesin olarak haram kılmıştır. Tüm Müslümanların sarhoş edici maddelerden uzak durmaları gerekir.

Bununla beraber içki içen bir Müslümanın şartlarına riayet ederek kestiği kurban sahih olur.[1] Ancak kurban kesecek ya da hayvan boğazlayacak kasabın, inanç ve amel noktasında ehl-i sünnet, takva sahibi bir Müslüman olmasına dikkat edilmelidir.

Kurban ibadetiyle alakalı diğer makalelerimizi buraya tıklayarak okuyabilirsiniz.

[1]  İbn Âbidîn, Reddul Muhtar, Dâru’l Âlemi’l Kütüb, 2003, IX/430-431.

Hakkında Mustafa Şekerci

Mustafa Şekerci, 1992 yılında İnebolu’da dünyaya geldi. Eğitim hayatına başlamadan ailesiyle birlikte İstanbul’a taşındı. Lisenin son yıllarında Mahmut Ustaosmanoğlu Efendi Hazretleri (kuddise sirruhu) ile tanıştı ve ona intisap etti. Marmara Üniversitesi Matematik bölümünde kısa süre bulunduktan sonra üniversiteyi bırakıp medrese tahsiline başladı. Beş yıllık temel İslamî eğitimin ardından tekâmül medresesinde eğitim gördü ve icazet aldı. Bu süre içerisinde İstanbul Üniversitesi İlahiyat bölümünü bitirdi. Tekâmül eğitiminden sonra İsmailağa Dergisi bünyesinde editörlük ve yayın kurulu üyeliği vazifeleri yaptı. 2018 yılında kurulan Alem-i İslam İlim ve Hizmet Derneği‘nin kuruluşunda, kurucu başkan olarak yer aldı. Halen dernek başkanı olan Mustafa Şekerci, Alem-i İslam Derneği bünyesinde faaliyet gösteren Türkiye’nin ilk ve tek hadis hafızlığı medresesinde müderrislik yapmaktadır. Bunun yanında 2020 yılında, Dini Soruların Cevap Kapısı sloganıyla kurulan Meşihat sitesinin genel yayın yönetmenliğini yapan Mustafa Şekerci‘nin ilmî ve fıkhî yazıları Meşihat sitesinde yayınlanmaktadır.

Ayrıca Bakınız

Teşrik Tekbiri Okumanın Hükmü Nedir?

Teşrik Tekbiri Okumanın Hükmü Nedir? Teşrik Tekbirleri

En sahih olan görüşe göre Arefe günü Sabah namazından başlayıp yirmi üç vakit boyunca (Kurban …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir