Allah (azze ve celle)’ye hamd, Efendimiz (sallallahu aleyhi vesellem)’e selam olsun. Bu yazımızda Rabbimiz’in ﷻ inayetiyle “İslam’da tevekkül nedir? Tevekkül nasıl olmalıdır?” sorularını izah etmeye çalışacağız. Muvaffakiyet Allah (azze ve celle)’dendir. Tevekkül Nedir? “Vekl” kökünden türeyen tevekkül; birine işini havale etmek, ona güvenmek manasına gelmektedir.[1] Birine işini havale edene müvekkil, işi …
Devamını Oku »Mürebbî’de (Terbiye Eden Kişide) Bulunması Gereken Vasıflar
Mürebbî’de (Terbiye Eden Kişide) Bulunması Gereken Vasıflar | İyi bir hoca, iyi bir anne baba olmanın olmazsa olmazları...
Devamını Oku »İlim Talebesinin El Kitapları | Mutlaka Okunması Gereken Kitaplar
Abdülfettah Ebu Ğudde (Ra) Kıymetü’z-Zeman’da selefin kıssalarının ilme rağbet noktasında kişi üzerinde büyük bir tesir bıraktığını vurgular.
Devamını Oku »İmalatı ve ihracatı batıya ait bir kavram: İslamofobi
Nedir Allah aşkına her yerde İslam terörü, İslam korkusu kelimeleri kullanılıyor. Selam (barış) kökünden türeyen İslam’ın neyi korkutucu. Kız çocuklarını diri diri gömmeye dur dediği için mi korkutucu? Fakir ve miskinlere kucak açmayı tavsiye ettiği için mi korkutucu? Yeryüzünde 1400 sene adaleti temsil ettiği için mi korkutucu? Tarih boyunca hiçbir …
Devamını Oku »Cahil miydik? (Harf inkılabı üzerine bir deneme)
Bugün takvim yaprakları 1 Kasım’ı gösteriyor. Harf inkılabının -afven- harf devriminin yıl dönümü. Yine sosyal medyada, sokakta ve kahvelerde tartışmalar. Uzayan ve sonu gelmeyen… Bu yazıda yapılan işin doğru olup olmadığına, yapılması gerektiğine veya gerekmediğine değinmeyeceğim. Amacım bu mesele hakkında dillere pelesenk olmuş bir sloganı masaya yatırmak. Sloganlığı aşıp atasözü …
Devamını Oku »