İhramlı bir kimse tedavi amaçlı olsa bile, sırf koku kısmından olan misk ve amber gibi bir şey sürse dem (Bir koyun veya keçi kesmek) gerekir.
Devamını Oku »İhramlı bir kimse saçına veya sakalına kına sürse ne olur?
Hanefî fukahası, kınanın da güzel bir koku olduğu ile hükmetmiştir. Dolayısı ile ihramlı bir kimse eline, saçına veya sakalına kına sürse dem (bir koyun veya keçi kurban etmesi) gerekir.
Devamını Oku »İhramlı için tırnak kesmenin veya kopmak üzere olan bir tırnağı koparmanın hükmü nedir?
İhramlı kişinin tırnaklarını kesmesi yasaktır. Şayet tırnağını keserse, ceza gerekir; cezası ise kestiği miktara göre değişir.
Devamını Oku »İhramlıyken Tıraş Olmadan Elbise Giyen Kişiye Ne Gerekir?
İhramlıyken tıraş olmadan tam bir gündüz veya gece elbise giyen kimsenin kurban (koyun veya keçi) kesmesi gerekir. Eğer tam bir gündüz veya geceden az giymiş ise sadaka vermesi gerekir.
Devamını Oku »İhramlıyken takke takan kimsenin ne yapması gerekir?
İhramlı olup, bir gündüz veya gece süresince dikişli elbise giyen kimse bir dem yani küçükbaş hayvan kurban etmesi gerekir.
Devamını Oku »İhramlı Kimsenin Dikişli Elbise veya İç Çamaşırı Giymesi Durumunda Ne Yapması Gerekir?
İhramlı kimsenin, bir gündüz veya bir gece süresince dikişli elbise veya iç çamaşırı giymesi durumunda dem yani küçükbaş hayvan kurban etmesi gerekir. Giyim süresi bir gündüz veya bir geceden az olursa sadaka verir.[1] Kasten veya unutarak olması arasında bir fark yoktur. [1] İbn-i Abidin, Reddü’l-Muhtâr, Darul Fikir, II, 547.
Devamını Oku »